Recenze

12.2.
2015

V SaSaZu vaří s vášní

Autor:   •   Rubriky: Recenze   •   Žádné komentáře
V SaSaZu vaří s vášní

Jedním z tuzemských podniků, který se může pravidelně pochlubit michelinským oceněním Bib Gourmand, je pražská restaurace SaSaZu. Exotický název – v překladu z japonštiny znamená bambusový list – dává tušit, že nabídka bude spojena s převážně s asijskou kuchyní. Přestože se podnik nachází v ne příliš atraktivním prostředí Holešovické tržnice, dokázal z této relativní nevýhody […]

Zobrazit více
10.12.
2014

Restaurace pro advokáty: nezbytné jsou diskrétnost a dobrá kuchyně

Autor:   •   Rubriky: Recenze   •   Žádné komentáře
Restaurace Grand Cru

Přestože je v České republice více než 30 tisíc restaurací, nijak nepřekvapí, že komplexnější kvalitu nabízí jen zlomek z nich. Ne každý podnik je proto vhodný k formálnímu pracovnímu jednání. Pro ty, jejichž posláním je advokacie, je navíc nezbytná podmínka diskrétnosti. A to už výběr řádně zužuje. Pouze místo, které umožňuje vést setkání s klientem […]

Zobrazit více
9.7.
2014

Samurajové dobývají Francii

Autor:   •   Rubriky: Aktuality, Recenze   •   Žádné komentáře
Restaurant Kei

V dnešním světě už prakticky neexistují žádné hranice. A platí to i o gastronomii. Nepřekvapí proto, že ve Francii, zemi kulinářskému umění zaslíbené, s úspěchem působí japonští kuchaři. Jedním z nich je čtyřiatřicetiletý Kei Kobayashi. Rodák z Nagana se s francouzskou kuchyní poprvé setkal v televizním pořadu šéfkuchaře Alaina Chapela. Další informace pak získal během […]

Zobrazit více
29.5.
2014

Lákavý kompromis jménem Ola Kala Bistro

Autor:   •   Rubriky: Recenze   •   Žádné komentáře
Lákavý kompromis jménem Ola Kala Bistro

Pod názvem Ola Kala Bistro se na pražských Vinohradech nachází podnik, který představuje jeden z módních gastronomických trendů, takzvanou bistronomii. V praxi to znamená, že nabízí gastronomickou kvalitu fine dining restaurací, ale ve skromnějším prostředí a především za naprosto bezkonkurenční ceny. A právě díky těmto parametrům se podnik i v letošním roce objevil v prestižním […]

Zobrazit více
29.5.
2014

Nenaplněný sen Le Terroir

Autor:   •   Rubriky: Aktuality, Recenze   •   Žádné komentáře
Nenaplněný sen Le Terroir

Pražská restaurace Le Terroir patřila opakovaně k horkým kandidátům na udělení nejvyšší gastronomické pocty, michelinské hvězdy. Pokaždé ale zůstala krok před vysněnou metou. Určitou útěchou tak byl několikanásobný zisk ocenění Bib Gourmand, které je udělované podnikům s dobrou kvalitou jídla za dobrou cenu. Letošní rok se však, poněkud překvapivě, do vybrané společnosti nedostala. Možná i […]

Zobrazit více
3.3.
2014

Paloma – michelinská restaurace s československou stopou

Autor:   •   Rubriky: Recenze   •   Žádné komentáře
Paloma – michelinská restaurace s československou stopou

Vedle pražských podniků Alcron a La Degustation Bohême Bourgeoise se do letošní michelinské sestavy oceněné jednou hvězdou dostala také restaurace Paloma patřící současnému ministru financí Andreji Babišovi. Zařadila se tak mezi dalších 503 podniků ve Francii, které v roce 2014 ocenění od slavného průvodce získaly. Gurmánská restaurace se nachází v malebném městečku Mougins na francouzském […]

Zobrazit více
16.12.
2013

Michelinské menu La Degustation krok za krokem

Autor:   •   Rubriky: Recenze   •   Žádné komentáře
Michelinské menu La Degustation krok za krokem

Šéfkuchař Oldřich Sahajdák získal pro pražskou restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise v pořadí již třetí ocenění od renomovaného gastronomického průvodce. Ačkoliv do hodnocení vstupuje i úroveň obsluhy a prostředí, rozhodující je především nabídka kuchyně. Podívejme se proto, jak její vládce při tvorbě menu postupuje a co konkrétně se v něm nachází. Restaurace má v nabídce […]

Zobrazit více