Články

11.4.
2016

Užijte si gurmánskou Paříž

Autor:   •   Rubriky: Články   •   Žádné komentáře

Město nad Seinou je rájem každého milovníka špičkové kuchyně. Jaké jsou současné trendy a kam určitě vyrazit? L’Ambroisie Komisaři Michelinu o restauraci L’Ambroisie v paláci na náměstí des Vosges říkají: „Jestliže ambrosie byla pokrmem bohů na Olympu, pak kuchyně Bernarda a Mathieu Paculových dosahuje podobné výšky. Je to exploze chuti, pastva pro vaše smysly, perfektní […]

Zobrazit více
31.3.
2016

Kde si v Berlíně skvěle pochutnáte?

Autor:   •   Rubriky: Články   •   Žádné komentáře

Objevte německou metropoli jako ráj gurmánů. Reinstoff Jednu z nejzajímavějších a nejvzrušivějších kuchyní v Berlíně nabízí restaurace Reinstoff. Ukrytá ve staré tovární hale představuje koncepty degustačního menu až o devíti chodech: mix tradičních německých jídel a středomořské inspirace. A navíc se pyšní i michelinskou hvězdou. http://www.reinstoff.eu Lorenz Adlon Esszimmer Dvě michelinské hvězdy pro Lorenz Adlon […]

Zobrazit více
14.3.
2016

Kde se skvěle najíst v Lisabonu

Autor:   •   Rubriky: Články   •   Žádné komentáře

Svůj den v příjemně uvolněné metropoli zakončete skvělým menu. Poradíme kde. Feitoria Špičková restaurace nabízí bar, ve kterém si před večeří můžete dopřát aperitiv, a moderně designovanou jídelnu. Šéfkuchař vaří kreativní, moderní kuchyni s důrazem na portugalskou tradici, vysoce kvalitní produkty a jedinečnou prezentaci. Odměnou je mu nejen neustále obsazená restaurace, ale také michelinská hvězda. […]

Zobrazit více
29.2.
2016

Restaurace, které nesmíte vynechat v Londýně

Autor:   •   Rubriky: Články   •   Žádné komentáře

Mezinárodní kuchyně i anglická klasika, to je gurmánský Londýn. Fera Žhavým tipem je restaurace Fera v hotelu Claridge’s. Šéfkuchař Simon Rogan si sice potrpí na britskou klasiku, ale spíš než hovězí Wellington vám doporučí dušenou rybu od osvědčených dodavatelů. Vládne tu na hotelovou restauraci až překvapivě rodinná atmosféra a poznáte tady chutě, které vám byly […]

Zobrazit více
30.1.
2016

Valentinské menu v michelinských restauracích

Autor:   •   Rubriky: Články   •   Žádné komentáře

La Pergola, Řím Nejromantičtější místo a nejlepší kuchyně? To je legendární restaurace s výhledem na historický Řím s bazilikou sv. Petra na dosah. Šéfkuchař Heinz Beck sestavil speciální valentýnské menu, ze kterého doporučujeme mořské plody se smaženými cuketovými květinami v šafránovém vývaru s kaviárem. Bude vám servírováno na porcelánu z 18. století, na výběr máte […]

Zobrazit více
12.2.
2015

Fenomén jménem pho

Autor:   •   Rubriky: Historie a fakta   •   Žádné komentáře
Polévka pho

Příběh jedné z nejslavnějších polévek asijské kuchyně má trochu překvapivě kořeny v zemi gastronomii zaslíbené, Francii. Může za to koloniální správa Francouzů nad územím, které před lety neslo jméno Indočína. Zde se spojily dvě kulinární tradice, jež jsou jinak od sebe tak vzdálené, jako obě země samotné. Historické prameny neuvádějí, kdy přesně pho vznikla. S […]

Zobrazit více
12.2.
2015

Tatarák musí vonět syrovým masem

Autor:   •   Rubriky: Historie a fakta   •   Žádné komentáře
Tatarák musí vonět syrovým masem

O tatarském bifteku se občas tvrdí, že jej před tisíci lety do Evropy přinesli kočovní Tataři. Ti, protože celý den strávili jízdou na koni a neměli moc času na přípravu, si údajně dávali pod sedlo syrové maso, které se dobře naklepalo a současně – díky potu jezdce – i prosolilo. Přestože tento příběh zní romanticky, […]

Zobrazit více
12.2.
2015

V SaSaZu vaří s vášní

Autor:   •   Rubriky: Recenze   •   Žádné komentáře
V SaSaZu vaří s vášní

Jedním z tuzemských podniků, který se může pravidelně pochlubit michelinským oceněním Bib Gourmand, je pražská restaurace SaSaZu. Exotický název – v překladu z japonštiny znamená bambusový list – dává tušit, že nabídka bude spojena s převážně s asijskou kuchyní. Přestože se podnik nachází v ne příliš atraktivním prostředí Holešovické tržnice, dokázal z této relativní nevýhody […]

Zobrazit více
21.1.
2015

Jak správně na sushi

Autor:   •   Rubriky: Historie a fakta   •   Žádné komentáře
Jak správně na sushi

Podniků zaměřených na sushi a současně oceněných michelinskou hvězdou je po světě několik desítek. Ty nejlepší jsou pochopitelně v Tokiu, další pak v Paříži nebo Londýně. Slušnou úroveň si drží ale i tuzemské podniky. Najít tedy kvalitní restauraci, respektive sushi bar není problém. Tím ale naopak může být dodržení všech pravidel, která jsou s konzumací […]

Zobrazit více
10.12.
2014

Restaurace pro advokáty: nezbytné jsou diskrétnost a dobrá kuchyně

Autor:   •   Rubriky: Recenze   •   Žádné komentáře
Restaurace Grand Cru

Přestože je v České republice více než 30 tisíc restaurací, nijak nepřekvapí, že komplexnější kvalitu nabízí jen zlomek z nich. Ne každý podnik je proto vhodný k formálnímu pracovnímu jednání. Pro ty, jejichž posláním je advokacie, je navíc nezbytná podmínka diskrétnosti. A to už výběr řádně zužuje. Pouze místo, které umožňuje vést setkání s klientem […]

Zobrazit více