Články ze světa gastronomie
11.4.
2016

Užijte si gurmánskou Paříž

Autor:   •   Rubriky: Články   •   Žádné komentáře

Město nad Seinou je rájem každého milovníka špičkové kuchyně. Jaké jsou současné trendy a kam určitě vyrazit?

L’Ambroisie

ambroisie

Komisaři Michelinu o restauraci L’Ambroisie v paláci na náměstí des Vosges říkají: „Jestliže ambrosie byla pokrmem bohů na Olympu, pak kuchyně Bernarda a Mathieu Paculových dosahuje podobné výšky. Je to exploze chuti, pastva pro vaše smysly, perfektní provedení s vědeckým přístupem.“

http://www.ambroisie-paris.com

Grand Véfour

vefour

Z restaurace Grand Véfour, nejstaršího pařížského podniku založeného v roce 1784, se šéfkuchaři Guy Martinovi podařilo vytvořit ceněnou klasiku 21. století. To nejvybranější jídlo v úchvatných neoklasicistních kulisách v blízkosti Palais Royal je jasnou gurmánskou volbou.

http://www.grand-vefour.com

Guy Savoy

guy

Guy Savoy je jedním z nejslavnějších francouzských šéfkuchařů – a majitel stejnojmenného podniku na břehu Seiny. Ta od michelinských komisařů získala už tři hvězdy, vy určitě zkuste jeho telecí, artyčokovou polévku s černými lanýži nebo ústřice a na závěr jakýkoliv dezert. Nikdy nezvolíte špatně.

https://www.guysavoy.com